Villy Andersen stiftede i 1988 firmaet Entreprenør Villy Andersen ApS.

Villy begyndte at arbejde med kabler hos firmaet Kurt Paulsen i Frederikshavn i 1974 og havde op mod slutningen ca. 300 mand ansat med kabelarbejde i hele Danmark og også en afdeling i Tyskland. I 1981 kom han til firmaet S. P. Jensen i Svenstrup som afdelingsleder for kabelafdelingen før han startede for sig selv.

VA startede med at lave kabel-tv anlæg i bl.a. Skagen, Sulsted og Haldbjerg. I 1989 fik vi vores første kontrakt med Jydsk Telefon, senere TDC og har haft kontrakt med dem lige siden, så vi i august 2014 kunne fejre 25 år med fast kontrakt hos TDC.

Ligeledes har vi fra starten været husentreprenør for ENV, senere Nordenergi, som i dag er vores største kunde blandt andet på grund af fibernet til hjemmet i Vendsyssel.

I 1991 kom Jens Pedersen til firmaet og med sig havde han flere kunder, der i blandt Hjørring Antenneselskab, som vi siden har lavet rigtig meget arbejde for.

I foråret 2003 gennemførtes der et generationsskifte. Claus & Malene Andersen købte virksomheden og Villy & Karen gik på velfortjent pension.

I 2003 var der ca. 35 ansatte, og med fibernettets indtog voksede virksomheden kraftigt, så vi i 2007 var oppe på ca. 75 mand. Fibernettet i Nordjylland er nu udrullet, firmaet har derefter tilpasset sig, og beskæftiger nu ca. 40 mand.

I 2021 solgte Claus og Malene virksomheden til Civilingeniør Bent Bøgh og hustru Inge Bøghs Fond. Villy Andersen ApS kører videre som normalt, samme logo og samme adresser. I forbindelse med ejerskiftet har Allan Pedersen og Peter Christensen hver købt en ejerandel. Allan Pedersen udnævnes herefter til administrerende direktør.